Favicon Pedagogische Praktijk Gieten

Slide

Over mij

Mijn naam is Audrey van der Kooi – Brandsma (1964). Ik ben getrouwd en moeder van 2, inmiddels volwassen, jongens.

Ik heb meer dan 35 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen, op velerlei gebied. Te denken valt o.a. aan kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, opvoedingsondersteuning en taalstimulering in de gemeente Stadskanaal, AZC met jongeren en lesgegeven in het VMBO en MBO. Met mijn enthousiasme, positieve instelling, betrokkenheid, vakkennis en praktijkervaring heb ik veel kinderen en jongeren kunnen begeleiden bij het volwassen worden. Daarbij heb ik de ouders kunnen ondersteunen in de opvoeding. Dit heb ik gedaan op een manier zodat kinderen, jongeren en ouders door minimale aanwijzingen samen verder kunnen. Het mooiste resultaat voor mij is dat een kind mag opgroeien in een veilige omgeving en dat het optimale ontwikkelingskansen heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Kinderen moeten kunnen stralen.

In 2012 heb ik een vierjarige studie Pedagogiek, tweedegraads bevoegdheid en onderwijsbegeleiding (SPO) aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Voor het afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar het stimuleren van ouderparticipatie op scholen. Vervolgens heb ik, met het doel om kinderen, jongeren en ouders te helpen, mijn eigen praktijk opgericht. Ik heb voor de gemeente Stadskanaal en Vlagtwedde een onderzoek gedaan dat gericht was op betrokkenheid van ouders bij de ontwikkeling van hun kinderen.

Vanaf 2017 geef ik de weerbaarheidstraining voor jongeren en vanaf 2018 geef ik de training Reis door het lichaam.
Tot 2019 combineerde ik de pedagogische praktijk met lesgeven in het MBO onderwijs als docent, studieloopbaanbegeleider en praktijkbegeleider.

Vanaf april 2019 werk ik volledig voor mijn praktijk. Dat is een goede keuze geweest. Ik kan nu al mijn aandacht aan ouders en kinderen besteden.

Als pedagoog voldoe ik aan de kwaliteitseisen voortvloeiend uit mijn beroepsregistraties zoals intervisie, na- en bijscholing. Regelmatig heb ik overleg met Orthopedagoog-Generalist Emmelien Hadders-Medema voor Regievoering, consultatie, cliëntbespreking en kwaliteitsontwikkeling in het kader van uitvoering Jeugdhulp

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te kamperen. Vroeger met het gezin. Nu met mijn man.

Verder mag ik heel graag lezen, koken en bakken, schilderen, zingen, naaien en creatief bezig zijn. Leuke en gezellige dingen ondernemen met familie en vrienden. Of samen met mijn man met de camper erop uit trekken of motorrijden.

Menu